Ervaringen van deelnemers

Lees hieronder de ervaringen van andere deelnemers aan de borstcrawlcursussen.

Heb je deelgenomen aan de borstcrawlcursus?
Laat hieronder aan anderen weten hoe jij de cursus ervaren hebt!


 

23 antwoorden op “Ervaringen van deelnemers”

 1. Ik heb deelgenomen aan de verbeter cursus. Erg leuk! De lessen zijn goed opgebouwd, met elke keer een stuk herhaling. In het begin dacht ik, dit gaat nooit goed komen. Maar door de manier van lesgeven, de tips van Maaike, komt het echt goed. Voor mij werkte de video analyses ook super. Je ziet perfect wat beter kan, zodat je daar de focus op kan leggen. Nu, oefenen oefenen en nog eens oefenen…..

 2. Een goede en leuke cursus om de techniek uitgelegd en aangeleerd te krijgen. Ondanks dat je in een groep(je) les hebt, is ervoor Maaike veel ruimte om per cursist afzonderlijk tips te geven. Dat is erg fijn. Dikke aanrader. Nu zelf even oefen en daarna op voor de vervolgcursus.

 3. Als kind heb ik nooit borstcrawl geleerd. Met deze cursus heb ik in 4x anderhalf uur de basis in mijn systeem gekregen.
  Nu met veel oefenen heb ik in elke slag ‘het geniet momentje’.

  Groep is klein, aandacht persoonlijk. Echt een aanrader!!!

 4. Prettige trainingen in een kleine setting. Maaike heeft een heldere opbouw in haar training; de videoanalyse vond ik aanvankelijk wel spannend. Maar door het met elkaar te bekijken & nabespreken krijg je mooie tips mee.
  De vier trainingen werden helaas door Corona gehalveerd (1 &2 in december en les 3&4 in juni). Een voordeel hiervan was dat de ingeslopen foutjes bijgeschaafd konden worden na een half jaar.
  Ik heb er veel aan gehad!
  Ik sta zeker open om na een half jaar een opfriscursus te volgen! Zo af en toe Maaike mee laten kijken waar je jezelf weer kunt verbeteren of een stapje verder helpen.

 5. De beginnerscursus is echt een aanrader. Zeer tevreden. Leuke sfeer en doordat het in kleine groepen is, is de persoonlijke aandacht en uitleg super. Nooit verwacht dat ik in 4 weken tijd zoveel zou leren. Ik kon geen borstcrawl aan het begin van de cursus, maar eindigde de cursus met enkele baantjes borstcrawl en voel me nu comfortabel genoeg om door te trainen met het trainingsschema uit de cursus tot 1 kilometer. Voor iedereen die de techniek wilt leren is het een aanrader.

 6. Ik heb de borstcrawlcursus voor gevorderden gevolgd in voorbereiding op een halve triatlon. Leuk dat de lessen ook worden ondersteund met filmmateriaal na alle lessen.  Er is een duidelijk stappenplan waardoor je je techniek met de goede focus kunt verbeteren. Aanrader!

 7. Door de aanpak van Maaike ben ik me zeer bewust geworden van wat er nodig is voor een goede borstcrawl. Dank je wel daarvoor. Ik kijk uit naar de vervolgcursus.

 8. Ik heb de borstcrawlcursus gevorderden gevolgd bij Maaike. Ik vond het een zeer motiverende ervaring. Veel geleerd en duidelijk mijn techniek verbeterd. Maaike geeft duidelijk en begrijpelijk les ondersteund met filmpjes. Deze filmpjes geven een duidelijk beeld van jouw vooruit gang en de punten waar je aan moet werken. Top! Een prettige bijkomstigheid was de goede sfeer in de groep…Thanks Maaike

 9. Ik heb de verbetercursus gedaan. Wat een.ontzettend leerzame training en heel veel tips meegekregen die ook goed werken. Maaike heeft een hele rustige manier van les geven die ik heel fijn vond. Dit is echt een aanrader!
  Wij zaten met een aantal triathlonners in de training en iedereen heeft er veel van opgestoken. Maaike tot snel. Je bent een topper.

 10. goede cursus om in korte tijd aan de slag te gaan met de basis om technisch goed te zwemmen. Goede, persoonlijke begeleiding!

 11. Een hele goede cursus! Ik heb veel geleerd.
  Tijdstip (18:00 tot 19:00) was ook perfect.
  Ik zou graag een vervolgcursus of verdere trainingen willen volgen.
  Dank je wel Maaike!

 12. Een super goede cursus! Het leren van de techniek gebeurde erg stapsgewijs met persoonlijke aandacht en zelfs filmpjes waarop ik kon terug zien hoe ik zwom. Ook de overzichtelijke e-mails ná de cursus waren fijn ter herinnering aan wat we geleerd hadden en met tips over hoe ik zelf verder kon oefenen. Daarnaast was het fijn dat de materialen door Maaike zelf beschikbaar gesteld werden.
  Ik vond deze cursus veel beter dan een eerdere cursus die ik ergens anders heb gevolgd!

 13. Beste

  Graag wil ik deze cursus van Maaike jullie aanraden. Maaike geeft leuke en interessante tips. Ook is de groeps samenstelling 6a7 personen precies goed om persoonlijke adviezen van haar te krijgen. @maaije dank voor je trainingen en ik ga er veel aan hebben!

 14. Maaike heeft een zeer goede (gevorderden)cursus in elkaar gezet. Elke week wordt er aandacht besteed aan een andere fase van de slag. Uiteindelijk slaagden alle deelnemers erin om alle lossen onderdelen netjes te combineren en een technisch correcte borstcrawl te zwemmen. Maaike is heel behulpzaam en geeft goede persoonlijke feedback aan de hand van videobeelden.
  Dankzij de cursus is het mij gelukt om het zwemonderdeel (in het ijsselmeer) van een triathlon, met harde wind en hoge golven te volbrengen, zonder dat dit al te veel energie kostte.

 15. Met een groepje vrienden heb ik laatst de beginnerscursus borstcrawl gevolgd. Behalve dat het heel gezellig was zo samen iets leerzaams te ondernemen, onder leiding van de kundigheid en het geduld van Maaike, zaten de lessen echt goed in elkaar. Elke les zat boordevol oefeningen om de techniek stap voor stap aan te leren. Doordat de borstcrawl in zoveel kleine stukjes te verdelen valt, lijkt het soms alsof je ze nooit allemaal goed gaat beheersen, maar… juist door ze zoveelvoudig specifiek te oefenen merk ik nu ik zelfstandig verder oefen dat het enorm heeft geholpen om jezelf bewust te blijven van alle stappen. Ik kan nu echt doelgericht blijven oefenen, ipv ‘zomaar wat doen’. Dit is echt te danken aan de aanpak en benadering van Maaike. Samengevat: topcursus 🙂

 16. Een erg leuke cursus (beginnerscursus), echt een aanrader, zeker als je techniek bestaat uit het, in ademnood, zoveel mogelijk water uit het zwembad verplaatsen.
  De techniek wordt je met veel geduld in kleine, duidelijke stappen aangeleerd. De kalme en vriendelijke manier van lesgeven van Maaike met persoonlijk aandacht voor iedereen is erg fijn.
  Zoals hierboven al vermeld, ontvang je ook wekelijks een mail met een opsomming van de geleerde technieken, filmpjes van je vooruitgang en eventuele oefeningen om buiten het zwembad te doen.
  Dankzij Maaike 6 weken met plezier gezwommen.

 17. Veel individuele aandacht tijdens deze op techniek gerichte borstcrawlcursus (in mijn geval voor gevorderden), waarbij echt weer even de puntjes op de i worden gezet. Dank je wel, Maaike!

 18. Solide techniekcursus! Ook voor een gevorderde zwemmer valt hier veel te leren. Maaike’s methode dwingt je ‘back to basics’ te gaan, waardoor je snel wordt geconfronteerd met je ingesleten slechte gewoontes. Nuttig en leuk!

 19. Hoewel ik niet meer de jongste ben wilde ik toch nog graag een keer de borstcrawl leren en me dus aangemeld voor deze beginnerscursus. Ik moest echt bij ‘0’ beginnen en ben er na 6 trainingen in geslaagd om voor het eerst van m’n leven 25m aan een stuk te borstcrawlen. Een erg leuke cursus waarin je heel schematisch stap voor stap de technieken van de borstcrawl krijgt. Iedere week ontvang je van Maaike een mail met de theorie en filmpjes van de trainingen. En ook voor na de cursus ontvang je van haar een schema om verder mee aan de slag te gaan en de borstcrawl verder onder de knie te krijgen. Een echte aanrader dit, zeker ook gezien de kleine groep waardoor Maaike je veel persoonlijke tips kan geven. Dank Maaike.

 20. Na een training van zes keer ben ik enorm vooruit gegaan met de borstcrawl. Ik zwem makkelijker en met veel plezier. Dat is het gevolg van de doordachte aanpak van Maaike. Zij geef gevarieerde oefenstof over de verschillende onderdelen van de zwembeweging. Tijdens de training krijg je gerichte feedback, waarbij ook filmopnames worden gebruikt. Via de mail komt belangrijke informatie tot je. En daarmee kan je zelf verder oefenen. Maaike is een geweldige zwempedagoog!!

 21. Zowel Maaike én de training is te gek!

  In de kleine groep waarin je les krijgt is er tijd om aan je eigen aandachtspunten te werken (waar Maaike je vanaf de kant op wijst) en naar de anderen cursisten te kijken waar je ook een hoop van leren kan.
  Door ons op het droge alle onderdelen van de slag stap voor stap bij te brengen en soms zelf het water in te gaan om het voor te doen, leerden we in zes lessen de basis van de borstcrawl waarmee je daarna zelf aan de slag kan.
  Na iedere les ontvanging we een mail met de theoretische aandachtspunten en had Maaike één of twee van onze banen gefilmt. Dat er door haar wordt gezorgd voor korte flippers en een plankje scheelt ook nog eens behoorlijk wat kosten.

  Zes super leuke weken! Nu maar oefenen (een trainingsschema in de mail!) en over een paar maanden door met de vervolg cursus. Kijken of ‘t lukt!

  Dankjewel Maaike!

 22. Bijzonder leuke maar vooral goede training. Door de kleine groep van 6 heeft de trainer (Maaike) voor iedereen aandacht. Kijk terug op een leuke periode en ga nu proberen de geleerde technieken te gebruiken in de Entrepothaven deze zomer.
  Maaike bedankt.

 23. Deze cursus is echt een aanrader als je snel je zwemtechniek wilt verbeteren. Maaike geeft veel goede, persoonlijke tips waardoor je snel vooruit gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *