Informatie over de borstcrawllessen in open water

Hieronder vind je meer informatie over de borstcrawllessen in open water. De lessen worden gegeven in de Zevenhuizerplas te Rotterdam en in de Surfplas te Reeuwijk.

Voor wie?

Voor iedereen die meer ervaring op wilt doen met borstcrawl zwemmen in open water en met het zwemmen in een groep, bijvoorbeeld in voorbereiding op een triathlon.

Door wie?

Mijn naam is Maaike Waaijer. Ik heb tussen 2006 en 2012 aan diverse internationale zwemtoernooien deelgenomen. Mijn specialisatie lag op de lange afstanden, voornamelijk op de 10 km openwaterzwemmen.

Na mijn zwemcarrière ben ik in de roeisport terecht gekomen, waar ik drie jaar als coach van beginnende roeiploegen actief ben geweest. Gedurende deze tijd ben ik erachter gekomen hoe leuk het is om anderen te helpen in hun eigen ontwikkeling en het beste uit zichzelf te laten halen.

Via deze borstcrawllessen wil ik jou graag helpen om beter borstcrawl te leren zwemmen.

Waar wordt aandacht aan besteed?

De les in open water is gericht op het opdoen van ervaring met het zwemmen in buitenwater en in groepen (zoals bij triathlons en andere zwemevenementen in open water). In de les zullen eerst een aantal techniekoefeningen worden gedaan die kunnen bijdragen aan een betere borstcrawltechniek bij het zwemmen in open water. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het navigeren en het kijken boven water om de zwemrichting te bepalen.

Daarna zullen we oefeningen doen om te wennen aan het zwemmen in een groep en ook om te leren gebruik te maken daarvan (zwemmen in de slipstream, ook wel draften genoemd).

Wanneer?

Kijk hier wanneer de eerstvolgende borstcrawllessen in open water gepland staan.

Hoe groot is de groep?

Aan de les kunnen maximaal 8-10 personen deelnemen, zodat voldoende persoonlijke aandacht kan worden gegeven.

Let op: de les gaat alleen door bij voldoende animo. Nadat je je hebt ingeschreven, word je hierover op de hoogte gehouden.

Wat heb je nodig?

Voor deelname aan de les heb je uiteraard passende zwemkleding nodig waarin je comfortabel borstcrawl kunt zwemmen. Eventueel kun je een wetsuit dragen, die zorgt voor meer warmte in het water. Daarnaast heb je een zwembril nodig.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de borstcrawlles in open water bedragen € 22,50. Voor dit bedrag krijg je:

  • een training van 1 uur
  • techniekoefeningen voor zwemmen in buitenwater
  • uitleg over en oefeningen voor het zwemmen in groepen
  • een badmuts

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden over volgende borstcrawlessen of -cursussen?

Vul dan hieronder je gegevens in:

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met mij op! Je kunt mij bereiken via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@borstcrawlcursusrotterdam.nl.