Informatie over de borstcrawl verbetercursus

Hieronder vind je meer informatie over de 4/6-weekse borstcrawl verbetercursus in zwembad Het Alexanderhof te Rotterdam.

Voor wie?

Voor iedereen die zijn of haar borstcrawltechniek wilt verbeteren. Gedurende de trainingen zullen voornamelijk techniekoefeningen worden gedaan. Daarbij worden steeds 1-2 banen borstcrawl aaneengesloten gezwommen. Om de voortgang van de trainingen te waarborgen, dien je dit gedurende een uur (uiteraard met korte pauzes na de 1-2 banen) vol te kunnen houden. Mocht je hierover twijfelen, neem dan gerust contact met mij op.

Om de niveauverschillen beperkt te houden, is de borstcrawl verbetercursus dus niet bedoeld voor zwemmers die nog geen borstcrawl kunnen of dit nog niet lang volhouden.

Door wie?

Mijn naam is Maaike Waaijer. Ik heb tussen 2006 en 2012 aan diverse internationale zwemtoernooien deelgenomen. Mijn specialisatie lag op de lange afstanden, voornamelijk op de 10 km openwaterzwemmen.

Na mijn zwemcarrière ben ik in de roeisport terecht gekomen, waar ik drie jaar als coach van beginnende roeiploegen actief ben geweest. Gedurende deze tijd ben ik erachter gekomen hoe leuk het is om anderen te helpen in hun eigen ontwikkeling en het beste uit zichzelf te laten halen.

Via deze borstcrawl verbetercursus wil ik jou graag helpen om jouw borstcrawltechniek te verbeteren. Tijdens zwemclinics die ik heb gegeven, heb ik gemerkt dat kleine aanpassingen in de borstcrawltechniek al tot een aanzienlijke verbeteringen van de borstcrawl kunnen leiden!

Waar wordt aandacht aan besteed?

De borstcrawl verbetercursus is gericht op het verbeteren van jouw borstcrawltechniek. Door middel van techniekoefeningen en video-analyses wordt aandacht besteed aan de basisligging in het water, de ademhaling en de verschillende fases van een slag. Hierbij worden persoonlijke aandachtspunten gegeven, zodat je ook na de cursus jouw borstcrawltechniek verder kunt verbeteren.

Tijdens de cursus zal ook (kort) aandacht worden besteed aan het keerpunt, zowel het aantikkeerpunt als het koprolkeerpunt.

Wanneer?

Kijk hier wanneer de eerstvolgende borstcrawl verbetercursus gepland staan.

Hoe groot is de groep?

Aan de cursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen, zodat voldoende persoonlijke aandacht kan worden gegeven.

Let op: de cursus gaat alleen door bij voldoende animo. Nadat je je hebt ingeschreven, word je hierover op de hoogte gehouden.

Wat heb je nodig?

Voor deelname aan de cursus heb je uiteraard passende zwemkleding nodig waarin je comfortabel borstcrawl kunt zwemmen. Daarnaast heb je een zwembril nodig.

Je krijgt bij deelname aan de borstcrawlcursus een badmuts. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een zwemplank en zoomers (korte flippers). Deze hoef je dus niet zelf aan te schaffen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de borstcrawl verbetercursus bedragen € 125. Voor dit bedrag krijg je:

  • 6 trainingen van 1 uur of 4 trainingen van 1,5 uur
  • algemene techniekoefeningen en uitleg over de borstcrawltechniek
  • gebruik van oefenmaterialen
  • video-analyse en persoonlijke verbeterpunten
  • een badmuts
  • toegang tot het zwembad.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden over volgende borstcrawl beginners- of verbetercursussen?

Vul dan hieronder je gegevens in:

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met mij op! Je kunt mij bereiken via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@borstcrawlcursusrotterdam.nl.